Over Ons

Zanggroep Switch is een dameskoor. We zingen in drie of vier verschillende stempartijen: lage alt, alt, lage sopraan, hoge sopraan. 

Lid zijn van Switch betekent naast zingen, repeteren en optredens ook ontspanning en gezelligheid. Er wordt serieus gerepeteerd, maar er is zeker ruimte voor ontspanning en contact. Tijdens de pauze en  na de repetities is er ruimschoots gelegenheid om bij te praten.

Naast onze vaste activiteiten zoals de vormselmis en de mis op kerstavond, proberen we ieder jaar een aantal extra optredens te doen. Dat kan zijn deelname aan een Korenfestival of een gastoptreden bij een ander muziekgezelschap, maar we organiseren ook elk jaar een eigen concert, zoals een lente- of herfstconcert of ons ZomerZangFestival. Bij al onze optredens worden de stukken "uit het hoofd" gezongen, zodat de interactie met het publiek maximaal is.

Wij repeteren op dinsdagavond van 20:15 uur tot 22:15 uur bij Manege de Molenberg in Leende.

Wil je meer informatie over ons of over onze optredens, of wil je meer informatie over een mogelijk optreden met jouw koor of zanggroep?

Neem dan contact met ons op: zanggroepswitch@gmail.com

Dirigent

 
 

Math Dirks is een duizendpoot in de muziek. Hij studeerde zang en schoolmuziek aan de Conservatoria van Maastricht en Amsterdam en orkestdirectie in Rotterdam. Vanaf 1983 was hij full-time actief als Oratorium en Lied-zanger. Vanaf 1986 zong Math Dirks als solist bij de Nederlandse opera Stichting, Opera forum en Opera Zuid. Hij maakte radio en cd opnames voor TROS, VARA, KRO en BBC. Als koordirigent is hij actief sinds 1979. Op dit moment heeft hij naast Zanggroep Switch nog 4 andere koren onder zijn hoede: Vocal Group Brits Maasbree, Grenszangers Neeritter, Canto Lirico Heel en Gemengd zangkoor Animato uit Horn.

www.mathdirks.nl

 

Repertoire

Ons repertoire bestaat hoofdzakelijk uit pop- en luistermuziek vanaf de jaren 60 tot nu. Een greep uit ons repertoire:
 
Lena's Song
Stil in mij (Van Dik Hout)
Royals (Lorde)
60’s Partyline (medley van popsongs uit de 60er jaren)
Brabant (Guus Meeuwis)
A Concert Celebration (Andrew Lloyd Webber medeley)
Firefly
Sway (Michael Buble)
Home (Dotan)
Hallelujah (Lennard Cohen)
Breakaway (Kelly Clarkson)
Zomaar een dag (Paul de Leeuw)
Ramses Shaffy Medley
The Wind
Viva la Vida (Coldplay)
You raise me up (o.a. Westlife en Josh Croban)
Rockin' Robin (Bobby Day)
Da Doo Ron Ron
Waka Waka (Shakira)
It don't mean a thing
Santo
Avond (Boudewijn de Groot)
Walking in the Air (uit The Snowman)
Livin' on a prayer (Bon Jovi)
My Love (Petula Clark)
 
Kerst:
Christmas time
Go tell it on the mountain
Go, go to Bethlehem
Happy Xmas
Jingle bell rock
Jingle bells
Joy to the world
Mary did you know ( uit the Passion of the Christ)
The first Noel
The Journey
Feliz Navidad
Heri za Kristmas
Christmas Dreams
Winter Wonderland
Holy Night

 

Repetities

Wij repeteren op dinsdagavond in het Kloosterhof in Leende van 20:15 uur tot 22:15 uur.

Lid worden

Wij blijven altijd op zoek naar versterking, en hebben momenteel geen wachtlijst. Je hoeft geen zang- of koorervaring te hebben, maar enige muzikaliteit is wel vereist.

Zoals gezegd staat gezelligheid hoog in het vaandel bij ons koor, maar we verwachten van onze leden dat zij de repetities zo trouw mogelijk volgen, en dat bij de optredens de stukken "uit het hoofd" gezongen worden.

Ben je benieuwd en wil je een keer een repetitie bijwonen, neem dan gerust contact met ons op. Stuur een email naar zanggroepswitch@gmail.com en kom vrijblijvend een kijkje nemen op dinsdagavond van 20:15 uur tot 22:15 uur in het Kloosterhof, Julianastraat 3, 5595 CM Leende. De deur is vanaf 19:45 uur open. 

Kijk ook even in onze agenda voor een bezoek aan een van de geplande optredens.